5 nejčastějších důvodů, proč si lidé berou nebankovní půjčku

Z jakého důvodu je nebankovní půjčka tak oblíbená a jaké jsou nejčastějí důvody proč o takový druh úvěru lidé tak usilují?

Špatná platební historie

Jedním z nejčastějších důvodů, proč si lidé berou nebankovní půjčky, je špatná platební historie. Pokud máte z minulosti nezaplacené půjčky nebo účty v prodlení, může to mít negativní dopad na vaši bonitu. Banky a jiné tradiční úvěrové instituce mohou být těmito informacemi zaskočeny a často takové lidi odmítnou. Nebankovní poskytovatelé jsou benevolentnější a mohou být vhodnou alternativou pro ty, kteří v bance neuspěli.

Potřeba rychlého přístupu k penězům

Někdy se může stát, že se ocitnete v situaci, kdy potřebujete peníze okamžitě a nemůžete si dovolit čekat na schválení bankovní půjčky. V takových případech může být nebankovní půjčka vhodnou volbou, protože bývá ihned schválena a peníze jsou převedeny na váš účet v řádu několika minut.

Jednoduchost a anonymita

Nebankovní půjčky se vyznačují nejen rychlostí, ale také jednoduchostí celého procesu žádosti. Stačí vyplnit krátký formulář a vyčkat na posouzení. Podpis smlouvy probíhá zpravidla online, tudíž není zapotřebí navštěvovat pobočku nebo poštovní přepážku. To souvisí s anonymitou, všichni přece nemusí vědět o tom, že jste si vzali úvěr.

Flexibilita

Dalším důvodem, proč si lidé často volí nebankovní úvěry, je flexibilita, kterou tato služba nabízí. Kromě standardních půjček nabízejí nebankovní společnosti také různé typy úvěrů, jako jsou krátkodobé půjčky, půjčky bez ručitele nebo půjčky na účet. To umožňuje lidem vybrat si půjčku, která nejlépe odpovídá jejich potřebám a finanční situaci.

Méně byrokracie

Tradiční bankovní půjčky mohou být velmi byrokraticky náročné, což vede k tomu, že lidé raději uchylují do nebankovního sektoru. 

Nebankovní půjčka – Závěrem

Ať už je váš důvod pro nebankovní půjčku jakýkoliv nic neuspěchejte, ať toho později nelitujete. Usilujte o to být finančně nezávislý, ať se jen netočíte v kruhu půjček. Život na dluh vám z dlouhodobého hlediska nic dobrého nepřinese.

Přejít nahoru